Nieuws & blogs

Persbericht 09 maart 2018

De informatie-explosie: zo overleef je als overheid

De hoeveelheid informatie waar een overheid mee te maken heeft, groeit sterk. Een groot deel van deze informatie komt niet uit de eigen organisatie, maar van buitenaf: burgers, bedrijven, leveranciers, collega-overheden en andere stakeholders zorgen voor een stortvloed aan inkomende informatie waar je als overheid “iets” mee moet. Deze informatie komt ook nog vanuit steeds meer ‘hoeken en gaten’ binnen, want ook het aantal kanalen waarover gecommuniceerd wordt, groeit.

+ Lees meer
Nieuwsitem 24 januari 2018

De overheid moet anders durven kijken

Door nieuwe technologie staan we aan de vooravond van grote veranderingen. Nieuwe mogelijkheden en businessmodellen ontstaan. Overheidsinstanties moeten klaar worden gestoomd voor de toekomst. Hoe? Dat vertelt international trendwatcher en futurist Tony Bosma in zijn inspirerende lezing: anders durven kijken!

+ Lees meer
Nieuwsitem 31 januari 2018

Blockchain als kans voor de overheid

Blockchain heeft een steeds grotere impact op allerlei overheidsprocessen. Maar wat is de meerwaarde van blockchaintechnologie voor overheidsinstanties? En hoe kunnen daar stappen in genomen worden? Blockchain is de datastructuur die onder meer achter de bitcoin zit, waarbij technologie taken van mensen overneemt via geautomatiseerde algoritmes.

+ Lees meer
Nieuwsitem 31 januari 2018

Inzicht in datakwaliteit bij Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat beheert een zeer uiteenlopende verzameling datasets voor de vastlegging, beheer en ontsluiting van statische en dynamische gegevens over haar vijf netwerken: het hoofdwegennet, hoofdvaarwegennet, hoofdwatersysteem, informatievoorziening en leefomgeving.

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen