Nieuws

Partnernieuws 21 februari 2019

Processen en de AVG

Als er één wet is die de gemoederen nog steeds bezighoudt is het wel de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Veel ambtenaren hebben het gevoel dat dit zelfs heeft geleid tot een toenemende werkdruk. Bijvoorbeeld door het verwijderen van persoonsgegevens uit e-mails die doorgestuurd worden naar een collega of ketenpartner.

+ Lees meer
Partnernieuws 15 februari 2019

Recepten voor het gezond gebruik van data analytics en risicoprofielen in de publieke sector.

Het profiling kookboek van Christian Verhagen geeft tips en recepten voor het gezond gebruik van data analytics en risicoprofielen in de publieke sector. Want de overheid wil wel, maar de belangrijkste vraag is: #Hoedan? En dat is ook de kernvraag van het praktijkgerichte congres De Informatiegestuurde Overheid. De gehele publieke sector wil voor uit, maar de vraag is hoe.

+ Lees meer
Congresnieuws 30 januari 2019

Sneak preview: De Informatiegestuurde Overheid

Benieuwd wat het congres De Informatiegestuurde Overheid allemaal in petto heeft voor u? We vroegen het drie van onze sprekers! Erik de Kruik (VNG) legt u haarfijn uit waarom dit jaar gekozen is voor het thema: “Waarde creëren uit data en informatie”, waarbij Ton Abelen (Trendwatcher, Wizzin) aanvult wat het belang is bij het vinden en creëren van deze waarde voor uw organisatie. En Peter Vieveen (IND) verteld waarom juist ú naar dit congres moet komen!

+ Lees meer
Partnernieuws 23 januari 2019

De succesvolste organisaties zijn datagedreven

Als overheidsorganisatie is het belangrijk om datagedreven te werken. Het opslaan, beschikbaar maken en analyseren van data wordt steeds waardevoller voor u als gemeente of overheidsinstelling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan demografische en sociaaleconomische gegevens van inwoners, maar ook dienstverlening-, veiligheid- en managementinformatie. Deze data heeft waarde! 

+ Lees meer
Partnernieuws 03 januari 2019

Zaakgericht archiveren in de praktijk

Binnen de overheid is zaakgericht werken dé methode om de vele informatiestromen en processen digitaal te organiseren. Doordat veel gemeente nog werken op een traditionele manier voldoen zij niet meer aan de hedendaagse standaarden op het gebied van dienstverlening, efficiënte bedrijfsvoering en hebben ze vaak niet de regie over het informatiebeleid richting externen. Het gevolg is dat gemeente graag willen innoveren. Maar in één keer de hele organisatie van papier naar volledig digitaal zaakgericht werken laten transformeren is vaak een té grote stap. Een geleidelijke overgang is dan de ideale oplossing. Met als eerste stap: zaakgericht archiveren.  

+ Lees meer
Meer nieuws worden geladen