Programmacommissie

Eric de Kruik.jpg (1)
Eric de Kruik
Adviseur Sturingsinformatie
VNG Realisatie

Als adviseur sturingsinformatie houdt Eric zich bezig met de vraag hoe de overheid (en dan gemeente in het bijzonder) meer en meer kan sturen op het resultaat van de lokale gemeenschap. Waarbij informatie over de kwaliteit van leven in stad of dorp verbonden wordt aan informatie over de eigen organisatie.

Wat is de veerkracht van de lokale gemeenschap en op welke wijze kan de gemeente leren en ontwikkelen. Vanuit zijn functie is hij betrokken bij diverse projecten waarbij de maatschappelijke opgave voor de gemeente centraal staat. Binnen VNG werkt hij tevens aan de verbinding tussen de diverse expertise op het gebied van big data, open data, informatieontsluiting, burgeronderzoek, bestuurskracht en dienstverlening. Hij doet zijn werk met plezier en passie en ervaart het als een extra uitdaging om met creativiteit te blijven gaan voor idealen.

 

Michiel Mulder_IGO2020.jpg
Michiel Mulder
Informatiemanager
Provincie Noord-Holland

Sinds 2006 ben ik werkzaam voor de Provincie Noord-Holland. Ik heb mij altijd bezig gehouden met informatievraagstukken, voornamelijk aan de uitvoerende kant. Denk hierbij aan projectmanagement, ontwerp & implementatie van diverse applicatie, het invullen van de rol Product owner in verschillende Agile projecten. Mijn huidige functie is informatiemanager voor de Directie Beheer & uitvoering. Een zeer dynamische omgeving waar vernieuwing dagelijks kost is. Het vertalen van de informatiebehoefte vanuit de werk- en bedrijfsprocessen naar de informatievoorziening, het toetsen van wettelijke- en  beleidskaders zoals informatiebeveiliging, privacy (AVG), archivering en architectuur en het begeleiden van prospect door de governance van het I-domein zijn enkele van mijn werkzaamheden. Hiernaast adviseer ik op strategisch en tactisch niveau om de doelstellingen van de Provincie te behalen.

Ik fungeer voornamelijk als de verbinder tussen de business en ICT. Dat maakt mijn werk ook zo veelzijdig, omdat je (vrij letterlijk) tussen 2 werelden in staat. Partijen bij elkaar brengen en samen voor een resultaat gaan is mijn core business.

 

Peter Vieveen
Peter Vieveen
Manager Data Lab
Immigratie- en Naturalisatiedienst

Peter Vieveen heeft 30 jaar ervaring met het verbinden van data management met data science. Via complexe multi-lingual en multi-culturele internationale programma s  heeft dat geresulteerd in overzichtelijke, geintegreerde en beheersbare oplossingen voor zijn opdrachtgevers. Als mathematisch besliskundige ondersteunt hij organisaties bij het beslissen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

400_Dimitri Palmen_IGO2019.jpg
Dimitri Palmen
Commercieel directeur
BCT

Dimitri werkt al sinds 2001 bij BCT. Hier heeft hij een bijzonder pad bewandeld. Gestart als sales consultant, is hij via diverse stappen in 2012 doorgegroeid tot commercieel directeur. Sindsdien is hij samen met Jos Bischoff als directeur eindverantwoordelijk voor de organisatie

Meer sprekers worden geladen