Programmacommissie

400_Linda van Vliet_IGO2018.jpg
Linda van Vliet
Informatiemanager
Provincie Noord-Holland

In de functie als informatiemanager is het voor Linda de ultieme uitdaging om informatie als grondstof van een bedrijf te zien. Het vertalen van de informatiebehoeften op strategisch, tactisch en operationeel niveau betekent met de voeten in de klei staan op het snijvlak tussen de business en de andere onderdelen van de organisatie, dus niet alleen de ICT-afdeling. Daarbij spelen de belangen van de inwoners van Noord-Holland, bedrijven en (overheids)instellingen een belangrijke rol en zijn stevige samenwerkingsverbanden een must.

Linda heeft de commerciële wereld ingeruild voor de provincie Noord-Holland en werkt inmiddels 10 jaar voor de directie Beleid. Binnen de provincie Noord-Holland is een Concern Informatiebeleidsplan opgesteld waarin alle informatievraagstukken die spelen binnen de organisatie een plek hebben gekregen. Dit betekent dat zij zich bezighoudt met vraagstukken als o.a. open data, digitaal samenwerken, IAM, informatieveiligheid, portfoliomanagement, governance, platformen en cloudoplossingen. Kortom een zeer gevarieerde functie, waarin zij niet stil staat.

 

 

Eric de Kruik.jpg (1)
Eric de Kruik
Adviseur Sturingsinformatie
VNG Realisatie

Als adviseur sturingsinformatie houdt Eric zich bezig met de vraag hoe de overheid (en dan gemeente in het bijzonder) meer en meer kan sturen op het resultaat van de lokale gemeenschap. Waarbij informatie over de kwaliteit van leven in stad of dorp verbonden wordt aan informatie over de eigen organisatie.

Wat is de veerkracht van de lokale gemeenschap en op welke wijze kan de gemeente leren en ontwikkelen. Vanuit zijn functie is hij betrokken bij diverse projecten waarbij de maatschappelijke opgave voor de gemeente centraal staat. Binnen VNG werkt hij tevens aan de verbinding tussen de diverse expertise op het gebied van big data, open data, informatieontsluiting, burgeronderzoek, bestuurskracht en dienstverlening. Hij doet zijn werk met plezier en passie en ervaart het als een extra uitdaging om met creativiteit te blijven gaan voor idealen.

 

Peter Vieveen
Peter Vieveen
Manager Data Lab
Immigratie- en Naturalisatiedienst

Peter Vieveen heeft 30 jaar ervaring met het verbinden van data management met data science. Via complexe multi-lingual en multi-culturele internationale programma s  heeft dat geresulteerd in overzichtelijke, geintegreerde en beheersbare oplossingen voor zijn opdrachtgevers. Als mathematisch besliskundige ondersteunt hij organisaties bij het beslissen op strategisch, tactisch en operationeel niveau.

400_Dimitri Palmen_IGO2019.jpg
Dimitri Palmen
Commercieel directeur
BCT

Dimitri werkt al sinds 2001 bij BCT. Hier heeft hij een bijzonder pad bewandeld. Gestart als sales consultant, is hij via diverse stappen in 2012 doorgegroeid tot commercieel directeur. Sindsdien is hij samen met Jos Bischoff als directeur eindverantwoordelijk voor de organisatie

Meer sprekers worden geladen