Sprekers

Irma Walraven_IGO2020.jpg
Irma Walraven
Programmamanager
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Drs. F.J. (Irma) Walraven RO werkt als programmamanager Datagovernance en –kwaliteit bij de Rijksoverheid bij het ministerie van OCW. Vanaf medio 2017 leidde zij het Rijksbrede onderzoek naar Datagovernance en –kwaliteit, ontwikkelde zij diverse kennisproducten, zoals het kenniswiel  en de selfassessment Positiebepaling, en verzorgde ze verdiepingssessies op dit thema voor topmanagers en CIO-officers. Eerder werkte Irma Walraven bij de ministeries van Financiën en van Infrastructuur en Milieu.

Irma Walraven studeerde onder meer Bestuurskunde richting Informatisering aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ze volgde een postacademische studie aan de Business Universiteit van Amsterdam.

Andre-Rouvoet.jpg
Dagvoorzitter
André Rouvoet
voormalig minister & oud-vicepremier

Mr. André Rouvoet, bestuurder en oud-politicus, is sinds februari 2012 voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Na vele jaren lang woordvoerder ‘zorg‘ te zijn geweest in de Tweede Kamer was dit voor hem een mooie overstap naar een functie die zich op het snijvlak bevindt van publiek en privaat. Bij zijn aantreden gaf hij aan dat de zorgsector en de zorgverzekeraars samen voor enorme uitdagingen staan en zei hij zich sterk te willen maken voor kwaliteitsverbetering en kostenbesparing in de zorg.Rouvoet heeft een lange loopbaan in de politiek achter de rug. Al tijdens zijn studie rechts- en staatsfilosofie werd hij fractiemedewerker van de RPF.

Jannie Busschers_IGO2020.jpg
Jannie Busschers
Informatiemanager
Ministerie van Veiligheid en Justitie

Jannie werkt sinds 1 jaar bij de Directie Informatisering en Inkoop van het Ministerie Veiligheid en Justitie. Binnen haar huidige functie werkt ze samen aan het opzetten van een departementaal datalab. Hiervoor heeft ze 15 jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming gewerkt en heeft haar roots in het primaire proces en de hulpverlening. Sinds vijf jaar is ze informatiemanager en heeft binnen dit vakgebied een focus ontwikkeld op technologische innovaties die van maatschappelijke waarde kunnen zijn. Datagedreven werken en het verder implementeren hiervan hebben momenteel de focus. Het verschil maken en het adagium ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg’ zijn voor haar drijvers. Jannie heeft een bachelor in Social Studies en is naast haar huidige baan bezig met het afsluitende actieonderzoek voor de master Managing Information and Sustainable Change.”

MarcelBroekhaar_IGO2020.jpg (1)
Marcel Broekhaar
Programma leider slimme samenleving
Gemeente Zwolle

Marcel Broekhaar is programmaleider slimme samenleving bij Gemeente Zwolle. Hij is een geograaf met een passie voor de kracht van locatie-informatie. Hij ziet een belangrijke rol voor technologie om inwoners te verbinden aan de uitdagingen van de stad. Hij werkt aan een slimme samenleving waarin een wisselwerking bestaat tussen de behoeften van de stad, slimme technologie en de kennis van mensen.

400_David Jonckheer_IGO2019.jpg
David Jonckheer
Manager Product Development Government
SDU

Ervaren uitgever / product manager op het snijvlak van Content en IT. Sinds begin 2019 binnen Sdu Uitgevers verantwoordelijk voor het VIND portfolio.Hiervoor onder andere werkzaam geweest als Business Development Manager bij Topicus Legal Tech Software en als Manager Legal Software bij Wolters Kluwer.

Meer sprekers worden geladen